- rdest zaroślowy (rurki), prymulka, hiacynty, żonkile, zielistka, nolina
- okrągła niska patera, gąbka sucha „OAZIS”, probówki plastikowe, włóczka i drut 1,0 mm
- motylki, perełki, kwiatuszki
Narzędzia:
- nóż florystyczny, sekator, szczypce, cieniutki drucik na szpulce
- pistolet do kleju na gorąco, klej na gorąco
Wykonanie:
Do okrągłego naczynia dopasowujemy suchą gąbkę i wklejamy ją. Gąbka musi być ok. 2 cm niżej niż brzegi naczynia.
Odłamane podczas układania hiacyntów pojedyncze kwiatuszki wykorzystujemy do zrobienia łańcuszków, „nawlekając” je na cieniutkie druciki odcięte ze szpulki.
Całość ozdabiamy łańcuszkami z kwiatuszków, motylkami, perełkami, kwiatuszkami oraz oplecionym włóczką i powyginanym drucikiem co nada kompozycji lekkości.